Nemţenii pot scăpa de stres cu ajutorul rocilor vulcanice. În România, tehnica este nou introdusă pe piaţă, dar este o practică străveche a chinezilor.
În centrele SPA, masajul cu pietre fierbinţi este una dintre cele mai noi metode de relaxare. Terapia durează până la 50 de minute şi presupune aşezarea unor pietre, încălzite în apă, în anumite puncte cheie ale corpului, numite şi chakre. „Acest masaj dă o stare extraordinară. La noi, îl cer în mod special turiştii din Bucureşti şi străinii“, a precizat Mirela Ateodosiei, operator corporal la un centru SPA din oraş.
Elimină energiile negative
Specialiştii spun că masajul cu pietre fierbinţi este perfect pentru cei care doresc să se relaxeze şi să-şi detoxifice organismul. Mai mult, cei care suferă de oboseală cronică, fizică, insomnii, depresii sau crampe musculare ar trebui să încerce măcar o singură dată acest tip de masaj. „Este ca un somn adânc, fără vise.Adormi şi te trezeşti ca nou după masajul cu pietre“, a povestit Mirela Vârlan, o tânără care a încercat de câteva ori terapia. Pe lângă beneficiile de relaxare a musculaturii sau de îmbunătăţire a circulaţiei, masajul cu pietre calde ajută şi la eliminarea energiilor negative. „Acest lucru este posibil pentru că pietrele sunt aşezate în dreptul centrelor de energie care devin intrări şi ieşiri de energie“, a completat operatorul corporal.
Masajul cu pietre nu este dureros
Rocile vulcanice sunt încălzite la o temperatură de aproximativ 60 de grade celsius într-un vas, însă nu sunt aplicate imediat pe piele, ci după câteva minute. Un masaj cu pietre fierbinţi costă 60 de lei, iar clienţii fideli vor beneficia de discounturi şi reduceri la pachetele consistente de servicii. „E foarte plăcut, chiar te relaxează căldura pietrelor“ a concluzionat Liliana Rădeanu, clientă a centrului.