Mircea Sandu (57 de ani) este cel mai longeviv conducător al sportului românesc. Naşu' este în fruntea Federaţiei Române de Fotbal din 1990, iar scandalurile care au umbrit imaginea sportului cu balonul rotund din România, rezultatele mai slabe ale echipei naţionale din ultimii ani sau problemele recente de sănătate nu par să îi pună în pericol postul. Sursa: Octavian Cocoloş
Mircea Sandu şi-a început cariera de jucător la Progresul Bucureşti, în 1970, însă a trecut imediat la Sportul Studenţesc, formaţie pentru care avea să evolueze în următorii 15 ani. A marcat 167 de goluri în Liga 1, fiind pe locul şapte în topul golgheterilor din toate timpurile în fotbalul românesc. Sandu nu a fost niciodată cel mai bun marcator într-un sezon al Ligii I.
Pentru echipa naţională, Mircea Sandu a jucat de 18 ori, reuşind să înscrie de şase ori. S-a retras din activitate la Gloria Buzău.
Mircea Sandu nu a părăsit însă fotbalul. A ocupat poziţii administrative la Sportul Studenţesc, iar în 1989 a fost numit secretarul FRF responsabil cu programele pentru copii şi juniori. Un an mai târziu, Mircea Sandu câştigă alegerile pentru funcţia de secretar gerneral al FRF, iar în luna august devine preşedintele forului naţional. Ajutat şi de performanţele "generaţiei de aur" a fotbalului românesc, Mircea Sandu şi-a consolitat treptat poziţia în fruntea fotbalului românesc.
În timpul mandatelor lui Mircea Sandu, echipa naţională s-a calificat la şase turnee finale, trei Campionate Mondiale şi trei Europene. Cu toate acestea, dacă la Euro, România a fost prezentă la cel mai recent turneu final, în 2008, în Austria şi Elveţia, tricolorii au ratat ultimele trei turnee finale ale Cupei Mondaile. Şef al federaţiei din 1990, „Naşul” a fost reconfirmat în funcţie la alegerile din noiembrie 2005, când l-a învins pe Gică Popescu. Actualul mandat al ech