» Disponibilizarile masive dispuse de Guvern in sectorul public au produs agitatie in randurile angajatilor din institutiile publice, a caror solutie preferata pentru a fenta decizia Executivului este permutarea personalului de la o directie la alta.
» In judetul Tulcea, masurile de reducere a personalului bugetar s-au soldat cu o anomalie: desfiintarea a trei institutii a creat o alta, cu personal de patru ori mai numeros.
» Sindicalistul Vasile Marica sustine mutarea personalului de la o directie la alta: "Pe cei care raman fara post ii trimitem in alta parte".
Disponibilizarile masive dispuse de Guvern in randul bugetarilor au produs agitatie in institutiile publice, framantate acum de lupte intestine care se vor sfarsi, spun angajatii, cu victoria functionarilor publici impotriva statului: "Toata lumea este preocupata de gasirea unei solutii de transferare a personalului de la o directie prea «aglomerata» la o alta directie", ne-au explicat surse guvernamentale.
Modul in care au inteles functionarii publici sa faca economie la buget este unul original. Spre exemplu, in judetul Tulcea, in urma reorganizarii a trei institute de cercetare din domeniul mediului, Institutul National de Cercetare pentru Protectia Mediului (INCPM) Tulcea si-a sporit personalul de patru ori. Fata de 100 de salariati, cati avea acest institut la 23 decembrie 2009, acum are 416 angajati. Cei 300 de salariati care se aflau in somaj tehnic la institutele de cercetare desfiintate ICIM Bucuresti si Grigore Antipa Constanta au fost transferati la Institutul Delta Dunarii din Tulcea, care are acum o noua titulatura si a preluat prin comasare personalul de la celelalte doua institute.
Romulus Stiuca, directorul INCPM Tulcea, ne-a declarat ca nu sunt fonduri bugetare pentru plata salariilor celor 300 de angajati preluati de la Bucuresti si Constanta