Are doar 14 ani şi de la vârsta de 9 ani strânge monede şi bancnote dintre cele mai rare, folosite în trecut. Pasiunea sa pentru numismatică s-a manifestat încă de pe băncile clasei I, când părinţii săi, oameni de afaceri, au început să îi aducă monede din alte ţări, iar în clasa a IV- a primit un pumn de monede din Statele Unite ale Americii.
„Aceste monede mi-au plăcut foarte mult şi le ţineam în şerveţele ca să nu se zgârie în cutii, mă uitam la ele din oră în oră. Apoi am primit cadou două cataloage cu monede şi bancnote în care sunt descrise cu poză, cu preţuri", ne-a spus Robert.
Cataloagele primite l-au fascinat şi a început să studieze fiecare ban de acolo, de la preţ până la numărul de exemplare din lume. La scurt timp a mers în târgul de vechituri care se organizează în fiecare duminică la Buzău, cu speranţa că va găsi un alt colecţionar cu care şi-ar putea împărtăşi pasiunea pentru bani, dar şi cu ajutorul căruia să îşi extindă colecţia.
„L-am întâlnit pe cel care acum îmi este prieten, iar atunci avea scoase la vânzare foarte multe monede şi bancnote, atât de multe încât nu am cumpărat nimic. Însă am revenit săptămâna cealaltă şi am achiziţionat câteva bancnote străine. Apoi am început să ne vizităm. Când am mers la el acasă şi am văzut colecţia lui, era ca un vis, avea numai bani peste tot", îşi aminteşte colecţionarul.
De-a lungul timpului a început să îşi îmbogăţească seria cumpărând bani de la bănci sau de la diferiţi colecţionari întâlniţi pe internet, dar în acelaşi timp vindea monede din propria colecţie. Pe zi ce trecea, aduna din ce în ce mai multe monede sau bancnote, de la prieteni sau cunoştinţe.
„Părinţii mei construiau o casă la care lucra o echipă de muncitori. Aceştia au început să îmi aducă ban după ban, iar prima mea bancnotă care rămâne de suflet chiar dacă nu are o valoare mare este cea de 1.000 de lei ve