Medica, revista Colegiului Medicilor din România, publică, în nr. 21/2009, un important material despre „proiectul de lege privind malpraxisul“, trimis Ministerului Sănătăţii spre a fi pus în dezbatere publică şi care este rezultatul unor ample discuţii avute în acest for al medicilor, în ultimii ani. Aşa cum se aminteşte în acest articol, „proiectul transpune în România o viziune recomandată de Uniunea Europeană şi Consiliul Europei, potrivit căreia un cetăţean trebuie să aibă la dispoziţie o cale extrajudiciară a medierii, nu numai cea judiciară, care este lungă şi cu costuri foarte mari pentru cetăţean“. (...)
Publicitate Din acest motiv, mi se pare oportună apariţia lucrării „MALPRAXISUL MEDICAL“, avându-l ca autor pe conf. dr. Cristian Stan.
Sunt încredinţat că atunci când discutăm despre latura morală şi juridică a profesiunii noastre, malpraxisul medical, care reprezintă, prin definiţie, o discontinuitate în standardul normal de îngrijire a unui pacient, ce determină un prejudiciu adus acestuia, reprezintă, cel puţin în ultimii 10–20 de ani, dezbaterea care a suscitat cele mai multe controverse şi care fireşte a indus şi numeroase încercări de reglementare în domeniul dreptului medical. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală. Medica, revista Colegiului Medicilor din România, publică, în nr. 21/2009, un important material despre „proiectul de lege privind malpraxisul“, trimis Ministerului Sănătăţii spre a fi pus în dezbatere publică şi care este rezultatul unor ample discuţii avute în acest for al medicilor, în ultimii ani. Aşa cum se aminteşte în acest articol, „proiectul transpune în România o viziune recomandată de Uniunea Europeană şi Consiliul Europei, potrivit căreia un cetăţean trebuie să aibă la dispoziţie o cale extrajudiciară a medierii, nu numai cea judiciară, care este lungă şi cu costuri foarte m