Roş-albaştrii se pregătesc în cantonamentul din Antalya după metode care sînt puse în practică de marile cluburi din America de Sud
"Vreau la Steaua o echipă care să joace şi să facă spectacol aproape la fiecare meci", spune Mihai Stoichiţă. "Lippi" pregăteşte acest lucru încă din primul cantonament al iernii şi lucrează foarte mult după metodele aplicate în America de Sud: "Echipelor româneşti ca şi cele sud-americane se bazearză mult pe alergare în teren. Să plimbi mingea pur şi simplu pe teren sau să alergi mult şi fără rost nu mai e suficient în fotbalul de astăzi. Pe la toate echipele pe care le-am antrenat a dat roade acest stagiu de pregătire", se destăinuie "Lippi" din Ghencea.
1. Pregătirea fizică e vitală
"Jucătorii trebuie să aibă o rezistenţă foarte bună în timpul unui meci, pentru că în campionatul din România jocul este deschis. Nu mai există acele echipe care se închid şi se pun pe două linii. Trebuie să alergi mult şi de aceea ai nevoie de potenţă fizică", spune Stoichiţă.
De aceea, tehnicianul echipei din Ghencea le comandă jucătorilor săi ture de 300 de metri, pe care fotbaliştii trebuie să "scoată" sub un minut. Tot timpul în plutonul fruntaş sînt Nicoliţă, Bicfalvi, Andrei Ionescu, Surdu sau Bogdan Stancu. "Trebuia să scoatem 55 de secunde pe 300 de metri. Bine că am avut doar 5 bucăţi", se plîng steliştii.
2. Jocuri diversificate din cel mult două atingeri
Un alt factor pe care tehnicianul echipei din Ghencea doreşte să-l impună la formaţia din Ghencea este un joc de pase din cel mult două atingeri, prin care Steaua să-şi sufoce adversarii. "Toate echipele mari se impun printr-un joc de pase ieşit din comun. Trebuie să ajungem şi noi să facem la fel. Putem să-i dăm peste cap pe adversari printr-o ţesătură de pase. Nu vreau să vă văd că transmiteţi mingea din mai mult de două ating