O firmă de software din Craiova pare să fi făcut cea mai tare afacere din acest deceniu. SC Bizarre Soft SRL Craiova a avut, până de curând, o piaţă de desfacere de aproape... zece milioane de lei, adică 2,5 milioane de euro, fiind singura autorizată să vândă softul devenit obligatoriu de la 1 ianuarie 2010 pentru toate şcolile de şoferi din România.
După mai mulţi ani de pregătiri şi amânări, justificate de culoarea politică a celor aflaţi la guvernare, Ministerul Transporturilor a reuşit, la sfârşitul lunii octombrie 2009, să aprobe noile reglementări în domeniul şcolilor de şoferi şi instructorilor auto. Prin Ordinul nr. 1019/2009, semnat de ministrul Radu Berceanu, se aproba metodologia privind atestarea instructorilor de pregătire practică şi a profesorilor de legislaţie rutieră, autorizarea şcolilor de şoferi, a programei de şcolarizare şi metodologiei de pregătire teoretică şi practică în vederea obţinerii permisului de conducere. Noile metodologii obligă şcolile de şoferi să utilizeze, începând cu 1 ianuarie 2010, un soft special de instruire pe calculator a cursanţilor la disciplinele Legislaţie rutieră, Conducere preventivă şi Cunoaşterea autovehiculului, care să poată fi prezentat şi pe videoproiector şi, la nevoie, să genereze chestionare pentru testarea cunoştinţelor.
Firmă de apartament
Singurul furnizor autorizat anul trecut de Autoritatea Rutieră Română (ARR), instituţie subordonată Ministerului Transporturilor, să furnizeze acest soft la nivel naţional era firma craioveană SC Bizarre Soft SRL.
Potrivit datelor furnizate on line de Registrul Comerţului, firma SC Bizzare Soft SRL a fost înfiinţată în 2008 cu un capital de doar 200 de lei (două milioane de lei vechi) şi doi asociaţi, ambii cu câte 50% din părţile sociale. Primul este Eugen-Cătălin Anghel, de 33 de ani, iar al doilea e Valeriu-Antonius Cojocaru, de 4