Apa termominerală de la Tăşnad poate fi folosită în cure externe în afecţiuni precum stări preartrozice, reumatism degenerativ şi afecţiuni dermatologice. Sătmărenii mai pot beneficia şi de tratamente la baza amenajată în incinta hotelului Alistra.
Oboseala şi stresul acumulate la serviciu de-a lungul unei săptămâni întregi îi determină pe cei mai mulţi dintre sătmăreni să se relaxeze la băile termale din Tăşnad. Sute de persoane sunt prezente la Tăşnad la fiecare sfârşit de săptămână pentru a profita din plin de calităţile terapeutice ale apei termale.
„Săptămâna trecută au fost aproximativ 300 de persoane în staţiune. Nu doar sătmărenii vin la noi, ci şi turişti din judeţele învecinate, Baia Mare, Oradea, Bistriţa, Cluj. În momentul de faţă avem clienţi din Bistriţa“, a declarat viceprimarul oraşului, Ionel Astalâş. Piscina cu apă caldă are o capacitate de 500 de persoane, iar apa are o temperatură de 37-40 de grade. Pe lângă piscina cu apă caldă, turiştii mai au la dispoziţie vestiare, duşuri cu apă caldă şi saună.
Bază de tratament
Sătmărenii mai pot beneficia şi de tratamente la baza amenajată în incinta hotelului Alistra. Medicii de la bază se ocupă de afecţiunile aparatului locomotor, ca reumatismul, artroze, spondiloze, stări post traumatism.
Potrivit recomandărilor Institutului de Medicină Fizică Balneoclimaterică şi de Recuperare Medicală din Bucureşti, apa termominerală de la Tăşnad poate fi folosită în cure externe în afecţiuni precum stări preartozice, reumatism degenerative, afectiuni ale sistemului nervos periferic, ginecopatii şi afecţiuni dermatologice. Preţul unui bilet pentru adulţi este de opt lei, iar pentru copii este de patru lei.