Să nu le fie de deochi responsabililor cu deszăpezirea, din municipiu şi judeţ, dar felul cum au abordat ninsoarea de zilele acestea arată puţin diferit faţă de stângăcia geamănă cu neputinţa din luna decembrie 2009. E adevărat că data trecută a nins mai mult şi că apropierea sărbătorilor de iarnă scosese mai multe maşini pe traseu, în goana brăilenilor după cumpărături.
Atunci, aproape că nu se cunoştea că se încearcă eliberarea străzilor şi soselelor de zăpadă. În schimb, acum, prezenţa utilajelor a fost evidentă şi palpabilă, chiar dacă asta s-a întâmplat, în municipiu, mai mult pe străzile importante, cum ar fi Calea Călăraşilor, Str. 1 Decembrie 1918, Şos. Râmnicu Sărat sau Şos. Buzăului, fiindcă pe străzile secundare tot soarele va rezolva, probabil, problema. Important este, însă, că de data asta s-a putut mai mult, pentru că, din câte se vede, a existat un plus de interes din partea celor plătiţi de comunitate pentru a rezolva acest gen de probleme.
De unde a apărut acest interes este o întrebare cu un larg spectru de răspunsuri posibile. Personal, consider că un motiv foarte important, dacă nu cel mai important, a fost valul de antipatie pe care l-au resimţit aleşii din partea contribuabililor, din cauza ineficienţei de care au dat dovadă la precedentele acţiuni de deszăpezire. Dezgustul brăilenilor lăsaţi să înoate literalmente prin troiene s-a cuantificat în înjurături aproape tangibile, pe care ar fost cazul ca autorităţile să le fi simţit cu tăria unei palme trase cu sete pe obraz. Au mai pus paie pe focul indignării brăilenilor şi zecile de miliarde de lei vechi pe care Consiliul Judeţean şi Primăria le au de plătit, din bani publici, acelor firme care au acţionat pentru deszăpezirea sau mai exact înzăpezirea din decembrie!
Puşi în faţa posibilităţii ca oprobiul public să se sedimenteze într-un strat mult prea gros pent