Manifestările dedicate momentului istoric al unirii Principatelor Române încep de astăzi, la Braşov, culminând duminică, cu un marş studenţesc şi un spectacol folcloric, la Centrul Cultural „Reduta”. Manifestările se deschid în şcolile braşovene, unde, conform tradiţiei, vor avea loc concursuri şi susţineri de lucrări ale elevilor privind unirea de la 1859. Seara, de la ora 17.00, braşovenii sunt invitaţi să sărbătorească momentul la Cercul Militar, unde va avea loc un spectacol susţinut de Ceata de feciori şi Grupul de fluieraşi din Şercăiţa, Ansamblul Românaşul al Cercului Militar Braşov, Orchestra de cameră a Liceului de muzică „Tudor Ciortea” Braşov, Formaţia camerală Astra. Intrarea este liberă.
După elevi, duminică va veni rândul studenţilor să se implice în manifestările de Ziua Unirii, printr-un marş tradiţional de la Rectorat, până în Piaţa Sfatului. La 16.30 studenţii şi toţi braşovenii care vor să li se alăture se vor aduna în faţa Clădirii Rectoratului, dând semnul intonării imnului de stat. Pe traseu vor avea loc alocuţiuni ale oficialităţilor, va fi prezentată importanţa evenimentului, iar în Piaţa Sfatului se va face Hora Unirii, alături de grupurile de Juni Braşoveni. De la 17.00, braşovenii sunt invitaţi la Centrul Cultural „Reduta”, la un spectacol folcloric „Hai să dăm mână cu mână”. Vor participa: ansamblurile Junii Braşovului şi Bokreta, ale Casei de Cultură a Studenţilor, ansamblurile Korona şi Poieniţa, ale Centrului Cultural Reduta, şi grupul vocal şi taraful Ţara Bârsei, precum şi Cornelia Radocea şi Claudia Miriţescu. Intrarea la eveniment este liberă.
Manifestările cultural artistice sunt organizate de către Consiliul Judeţean Braşov prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov în colaborare cu Primăria Braşov, Prefectura Braşov, Cercul Militar Braşov, Casa de Cultură a Studenţilor Braşov