Oamenii care au mai un nivel mai mare de Vitamina D in sange sunt mai putin predispusi sa se imbolnaveasca de cancer de colon, arata un studiu recent. In cadrul cercetarilor efectuate de specialistii francezi in parteneriat cu cei britanici pe 1.248 de voluntari care facusera deja cancer de colon si alte 1.248 de persoane sanatoase, cel mai de anvergura studiu avand ca tema Vitamina D si cancerul de colon, s-a descoperit ca cei care nu aveau deficienta de Vtamina D erau cu 40% mai protejati de boala decat restul.
Cercetarea are loc intr-un moment in care numarul cazurilor de cancer de colon a urcat dramatic. Pentru a estompa acest fenomen, unii medici propun chiar adaugarea acestui supliment in lapte sau alte produse alimentare, scrie publicatia The Telegraph, citata de ziare.com. Cele mai bune surse naturale de Vitamina D sunt lumina soarelui, dar si anumite alimente, precum pestele gras.
Pentru ca inca nu s-a demonstrat ca suplimentul de Vitamina D ar micsora riscul de cancer de colon, medicii recomanda sa nu ne apropiem de tigari, sa ne mentinem o greutate sanatoasa, sa fim activi din punct de vedere fizic si sa consumam mai multa fibra decat carne rosie sau mancare procesata. Cantitatea de alcool ar trebui sa fie, de asemenea, redusa. Oamenii care au mai un nivel mai mare de Vitamina D in sange sunt mai putin predispusi sa se imbolnaveasca de cancer de colon, arata un studiu recent. In cadrul cercetarilor efectuate de specialistii francezi in parteneriat cu cei britanici pe 1.248 de voluntari care facusera deja cancer de colon si alte 1.248 de persoane sanatoase, cel mai de anvergura studiu avand ca tema Vitamina D si cancerul de colon, s-a descoperit ca cei care nu aveau deficienta de Vtamina D erau cu 40% mai protejati de boala decat restul.
Cercetarea are loc intr-un moment in care numarul cazurilor de cancer de colon a urcat d