» Dupa ce in aprilie 2009 incasarile din taxe erau cu 5% mai mari decat cele din aprilie 2008, falimentele si cresterea somajului au redus veniturile Primariei Galati la 84%.
» Primaria are nevoie de bani pentru eliminarea pierderilor imense din energia termica distribuita la blocuri, dar si pentru cumpararea de autobuze si troleibuze.
In conditiile in care 2010 a inceput sub semnul crizei, care a determinat scaderea veniturilor municipalitatii din taxe si impozite, Primaria Galati isi poate continua programele de investitii numai prin angajarea unor credite bancare. In 2009 Primaria Galati a incasat mai putini bani decat se estimase. Galatenii si-au platit impozitele in procent de 71,5%, iar persoanele juridice si-au achitat impozitele si taxele locale in procent de 87%. Daca in perioada aprilie-mai 2009 nivelul incasarilor primariei era cu 4-5% peste valoarea incasata in primele luni din 2008, in cea de a doua parte a anului nivelul incasarilor a scazut, cauzele regasindu-se in efectele crizei: mii de de firme au fost desfiintate sau falimentate, iar mii de galateni si-au pierdut locurile de munca.
Bugetul constituit din veniturile proprii ale Primariei Galati a fost realizat in proportie de 84%, bugetul total fiind realizat in procent de 94%. La inceput de an, Primaria Galati a primit cota din impozitul pe venit cu o intarziere de o saptamana si a reusit sa le plateasca profesorilor salariile pentru luna decembrie, dar este sub semnul unor mari incertitudini plata celui de al 13-lea salariu.
Vestile rele nu se opresc aici: "Am primit informatia ca in acest an nu mai sunt bani pentru reabilitarea conductelor de termoficare. Daca aceste lucrari nu se continua, anveloparea blocurilor este cu dus-intors", a precizat primarul Dumitru Nicolae.
Pierderi de pana
la 75% la distributia agentului termic
Dar daca reabilitarea