De profesie medic, Dare Nibombe, a pus bazele unei academii de fotbal în ţara sa natală, Togo
Togolezul Dare Nibombe nu uită de unde a plecat. Turnul de oţel din defensiva lui Poli, patronează în oraşul său natal, Lome, o şcoală de fotbal. Momentan, la şcoala lui Nibombe învaţă fotbal 27 de copii cu vîrste cuprinse între 10 şi 15 ani, dar, pe viitor, fundaşul Timişoarei vrea să o transforme într-o academie.
"Deocamdată sîntem la început şi obiectivul principal este să le oferim copiilor posibilitatea să ia contactul cu fotbalul, să înveţe bazele. În 2-3 ani, se vor îmbunătăţii condiţiile. O să-mi fac relaţii cu centre puternice de copii şi juniori din Europa. Cîndva poate vor ajunge copii de la şcoala mea şi în România", a detaliat Nibombe.
Fundaşul togolez are trei copii, două fete şi un băiat, care trăiesc în Belgia, la Bruxelles. Samuel are 3 ani acum şi va fi îndrumat de tatăl său spre fotbal. "Cu siguranţă va face fotbal, dar va fi atacant, nu fundaş. Ca fundaş poţi juca extrem de bine şi la o singură greşeală ţi se taie capul. La atacanţi e invers, joci prost, înscrii un gol şi eşti erou", a explicat africanul.
"Construiţi stadioane"
Absolvent de medicină, Nibombe a disecat fotbalul românesc şi a pus un diagnostic: "Fotbalul este foarte popular şi extrem de mediatizat în România, mult mai mediatizat decît în Belgia sau în Franţa. Este foarte bine acest lucru, dar lipseşte infrastructura. Fotbalul românesc are nevoie de stadioane şi de îmbunătăţirea condiţiilor".
"Anul acesta avem o bună oportunitate să cîştigăm titlul. Vor fi 17 finale. Trebuie să luptăm pentru suporteri, pentru palmares, pentru conducere, iar la final să fim cu toţii fericiţi"
Dare Nibombe, fundaş Poli
"Mai joc 3-4 ani"
La 29 de ani, Nibombe este unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai Timişoare