Iar nu avem vin roşu pe gerul ăsta. Dar Cezar Ioan, titularul rubricii, ne şi explică de ce:
Ştiu, pe zăpadă şi pe ger toată lumea se gândeşte la un vin roşu (dacă nu cumva direct la o ţuică fiartă, cu boabe de piper). Eu am sfidat iarna în tricou cu mânecă scurtă, la căldură, cu un vin alb, sec şi rece. Un amestec inedit de pe dealul Scurta din regiunea Dealu Mare, din must de struguri Viognier presaţi delicat, fermentat în baricuri de stejar franţuzesc pentru obţinerea unei complexităţi mai mari, la care s-a adăugat o cantitate mai mică de Chardonnay nebaricat, pentru vioiciune – după cum spun cei de la Cramele Halewood. Eu am descoperit unul dintre acele vinuri albe cu uşoare senzaţii minerale în care “ţipă” lemnul de stejar, cu bune (catifelare, note fine vanilate, profunzime) şi cu rele (caracterul de fruct tropical despre care aminteşte producătorul se mai simte doar vag, dominantă este senzaţia de lemn, chiar lemn ud). Ce nu i se poate contesta acestui cupaj de Viognier şi Chardonnay este, într-adevăr, complexitatea şi vioiciunea, şi sunt convins că iubitorii de vinuri albe cu influenţe semnificative de lemn de stejar vor fi interesaţi să încerce o astfel de noutate din Dealu Mare.
Iar nu avem vin roşu pe gerul ăsta. Dar Cezar Ioan, titularul rubricii, ne şi explică de ce:
Ştiu, pe zăpadă şi pe ger toată lumea se gândeşte la un vin roşu (dacă nu cumva direct la o ţuică fiartă, cu boabe de piper). Eu am sfidat iarna în tricou cu mânecă scurtă, la căldură, cu un vin alb, sec şi rece. Un amestec inedit de pe dealul Scurta din regiunea Dealu Mare, din must de struguri Viognier presaţi delicat, fermentat în baricuri de stejar franţuzesc pentru obţinerea unei complexităţi mai mari, la care s-a adăugat o cantitate mai mică de Chardonnay nebaricat, pentru vioiciune – după cum spun cei de la Cramele Halewood. Eu am descoperit unul dintre acele