Deşi în 2009 au reabilitat doar 14 străzi, anul acesta edilii îşi propun să înceapă lucrările la 129. Sursa: Răzvan Vălcăneanțu
Se adaugă, probabil în a doua jumătate a anului, autostrada suspendată. Sub mottoul „Ştim când începem, dar nu ştim când terminăm”, şefii Administraţiei Străzilor Bucureşti au anunţat că, din martie, aproape jumătate din oraş se va transforma într-un veritabil şantier. Nu mai puţin de 129 de artere (unele pline de gropi de ani buni, altele afectate serios de acţiunile de deszăpezire) vor intra în reabilitare, lucrările urmând să se desfăşoare „probabil, până la finele lui 2011”.
Asta cu riscul de a întinde la maximum nervii şoferilor care tranzitează Capitala, obligaţi să facă faţă traficului şi aşa supraaglomerat.
„Se adaugă şi problema fondurilor. Asta, dacă ţinem cont de faptul că am intrat în al doilea an de criză, iar pentru cele 14 străzi reabilitate în tot anul trecut s-au cheltuit 26,4 milioane de lei”, spun scepticii din cadrul primăriei. Fie că se vor găsi sau nu fonduri, pe lista viitorului şantier vor intra atât străzi din centrul istoric, cât şi Piaţa Charles de Gaulles sau bulevardele Constantin Prezan şi Aviatorilor, incluse de şase ani pe lista monumentelor.
„Proiectele există pe hârtie. Nu negăm faptul că lucrările vor începe, însă e greu de crezut că vor fi gata prea curând. Să fim serioşi! E vorba de 129 de străzi dintre cele peste 300 aflate în grija Primăriei Capitalei”, susţin unii dintre directorii instituţiei „păstorite” de Sorin Oprescu.
REABILITARE DUPĂ MODELUL CETĂŢILOR ISTORICE
Piatra cubică, scoasă şi montată la loc
„De îndată ce vom avea o prognoză meteo favorabilă, vom începe lucrările cu Bulevardul Aviatorilor”, arată directorul Administraţiei Străzilor Bucureşti, Alina Roman. Vor urma imediat: Piaţa Charles de Gaulle ş