A pregătit masa la mari localuri, unele cu specific vânătoresc, dar arta preparării mâncărurilor şi-a desăvârşit-o la localuri în Italia. Şi-ar dori să-şi deschidă un restaurant cu specific marinăresc.
profil
NĂSCUT: 22 iunie 1987, la Râmnicu Vâlcea.
STUDII: Şcoala profesională de bucătari la Călimăneşti.
IDEALURI: Ar vrea să ajungă bucătar la Academia del Gusto.
Până să termine o şcoală de bucătari, Adi nu-şi aminteşte să fi avut înclinaţii către arta bucătăriei. Nici mamei lui nu-i era de vreun spijin prin bucătărie. Cu timpul, a început să-i placă să gătească. „Nu ţineam morţiş să mă fac bucătar, dar după absolvirea şcolii de la Călimăneşti, am lucrat o perioadă la Braşov, unde am luat pentru prima oară contact cu bucătăria cu specific vânătoresc", a spus Adi. Din staţiunea de la poalele Tâmpei a ajuns să lucreze pe litoral, iar apoi a lucrat la pensiunile turistice din jueţul Vâlcea.
Mâncărurile italieneşti au mai puţin colesterol
Dornic să se perfecţioneze în arta gastronomiei, Adi a plecat în Italia, luând astfel contact cu bucătăria peninsularilor. „Vreme de doi ani şi jumătate am avut posibilitatea să cunosc bucătăria italienească, lucrând la Tirano, undeva la graniţa cu Elveţia, într-o pizzărie. Mâncărurile italieneşti, sosurile şi pastele făinoase sunt cu mai puţin colesterol", povesteşte. Despre bucătăria peninsularilor spune că este una în care preparatele sunt foarte simple, uşor de pregătit, de bază fiind pastele făinoase. Adi ne povesteşte că pizza italiană are foarte mare căutare, iar secretele unui astfel de produs ţin de aluatul din care este făcută, de ingredientele pe care trebuie să le conţină, de temperatura de coacere. „În tot ceea ce faci trebuie să pui foarte mult suflet şi doar în trei-patru minute, cu cuptorul pe vatră pregătit pot să fac o pizza foarte bună".
Ar v