Autorităţile din SUA au închis încă cinci banci în acest weekend din cauza problemelor determinate de recesiunea economică şi de creşterea împrumuturilor neperformante. De la începutul anului, numărul falimentelor bancare a ajuns la nouă. Cele cinci bănci închise erau instituţii de credit mici din Florida, Missouri, New Mexico, Oregon şi Washington. Cele mai mari două aveau active peste un miliard de dolari. Agenţia de garantare a depozitelor din SUA - FDIC - estimează că f
Autorităţile din SUA au închis încă cinci banci în acest weekend din cauza problemelor determinate de recesiunea economică şi de creşterea împrumuturilor neperformante. De la începutul anului, numărul falimentelor bancare a ajuns la nouă.
Cele cinci bănci închise erau instituţii de credit mici din Florida, Missouri, New Mexico, Oregon şi Washington. Cele mai mari două aveau active peste un miliard de dolari. Agenţia de garantare a depozitelor din SUA - FDIC - estimează că falimentele de vineri vor costa statul peste 530 de milioane de dolari
Activele şi depozitele băncii închise din New Mexico au fost preluate de un miliardar texan, Andrew Beal, iar banca din Florida a fost preluată de un grup financiar.
Din 2008, de la începutul crizei, autorităţile au închis 174 de bănci şi se aşteaptă ca numărul falimentelor să crească în 2010, în contextul în care instituţiile de supraveghere au început să controleze mult mai atent activitatea băncilor.
Falimentele de vineri
- Premier American Bank, din Miami Florida a fost prima bancă naţionalizată vineri. Patru sucursale, depozite de 326 de milioane de dolari şi o parte din active au fost vândute către o filială a grupului Bond Street Holdings. Sucursalele preluate vor fi redeschise luni şi vor funcţiona sub acelaşi nume.
- Bank of Leeton din Leeton, Missouri a fost a doua bancă închisă. Singura sucursală, alăt