A absolvit şcoala militară de ofiţeri, a lucrat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă, iar în ultimii ani a deschis propria firmă de detectivi particulari. Chiar dacă a ieşit la pensie nu ezită să fileze cot la cot cu detectivii mai tineri.
Nu s-a temut niciodată de nimic. De-a lungul carierei sale, nu de puţine ori a stat aproape de condamnaţii la închisoare pe viaţă. În 1979 a absolvit şcoala militară de ofiţeri în Băneasa, care între timp a devenit Academia de Poliţie. În intervalul 1979 - 1992 a fost ofiţer în cadrul Ministerului de Interne şi în Ministerul Justiţiei. A fost unul dintre primii comandanţi ai Penitenciarului pentru Minori şi Tineri (1992-1997), iar din 1997 până în 2002 a devenit comandant la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova.
O meserie care-i vine ca o mănuşă
A devenit ofiţer în rezervă, iar din 2003 este detectiv particular. Nu a fost greu să facă acest ultim pas. George Cioacă este o persoană foarte plăcută, comunicativă. A considerat că statutul de detectiv particular i se potriveşte ca o mănuşă şi nu a greşit. „Structura mea de a face bine m-a determinat să devin detectiv particular. Este o meserie foarte frumoasă dacă se depune multă pasiune“, recunoaşte George Cioacă.
El spune că lumea detectivilor particulari este aparte şi că aceştia trebuie să fie nevăzuţi, dar de fapt să fie peste tot. Motto-ul firmei sale este „Noi vedem în ce există ceea ce încă nu se vede“.
„Adevăraţii detectivi nu apar la TV“
Meseria de detectiv necesită multă răbdare şi discreţie, lucruri recunoscute chiar de el. „Să ştiţi că adevăraţii detectivi nu apar la TV. Acelea sunt doar nişte show-uri pentru a atrage spectatorii. Detectivii particulari trebuie să fie discreţi. Toţi detectivii sunt de partea legii, iar răbdarea este vitală. Frumuseţea constă în faptul că niciun caz nu este la fel“, spu