Membrii clanului Corduneanu se lăudau că au relaţii cu judecătorii. În urma anchetei demarate de procurorii Direcţiei Naţionala Anticorupţie (DNA), care aveau informaţii că trebuie să fie mitut un magistrat pentru ca Vasile Călin (fost Corduneanu) să fie pus în libertate, au ieşit la iveală şi unele discuţii purtate între interlopi.
CITIŢI ŞI:
Cordunenii au pus presiuni asupra unei judecătoare din Galaţi
Potrivit anchetatorilor, în iunie Constantin Bogdan (fost Corduneanu) i-ar fi zis unuia dintre locotenţii familiei, Marian Vasiliu, că pot afla informaţii despre un dosar aflat în lucru la Secţia I de Poliţie de la doi judecători. „Avem blatul făcut sus de tot...la o judecătoare...la Anda... şi la un alt judecător şi putem afla tot ce se află în dosar", ar fi spus Constantin Bogdan, referindu-se şi la judecătoarea Anda Ciocântă şi la un alt magistrat.
Judecătorul a refuzat să-şi spună părerea despre dosarul DNA. „ Nu pot face nici un comentariu legat de acest dosar. Intenţionez să formulez o cerere de apărarea reputaţiei profesionale către Consiliul Superior al Magistraturii. Am mai cerut unele informaţii suplimentare de la DNA, pe care încă nu le-am primit", a spus Anda Ciocântă, preşedinta Judecătoriei Iaşi.
Procurorii DNA au interceptat convorbirile telefonice ale judecătoarei după ce aveau informaţii că la aceasta trebuiau să ajungă 100.000 de euro pentru ca Vasile Călin să fie pus în libertate. În dosar au fost interceptaţi şi patru avocaţi. Magistraţii anticorupţie au dispus neînceperea urmăririi penale "Rezoluţia procurorului nu este motivată şi nici nu este fundamentată într-un temei legal, în condiţiile în care nu au fost arătate actele premergătoare, care au vizat verificarea şi completarea informaţiilor din actul de sesizare (din oficiu)", a declarat Ionel Nechita, unul din avocaţii interceptaţi de DNA.
@N_