Obişnuinţa de a conduce o persoană dragă la aeroport şi de a petrece cu ea ultimele momente de dinaintea decolării dăunează grav mediului înconjurător, avertizează oamenii de ştiinţă din MareaBritanie.
Momentele emoţionante în care îndrăgostiţii îşi iau rămas bun în terminalul aeroportului sau pe peronul gării au făcut ani la rând deliciul iubitorilor de filme romantice precum „Casablanca" sau „Love actually". În pofida numărului tot mai mare al celor care-şi lasă familia pentru un loc de muncă dintr-un alt oraş sau dintr-o altă ţară, scenele de rămas bun riscă să devină amintire.
O echipă de cercetători britanici a primit, săptâmâna trecută, o finanţare de 500.000 de lire sterline pentru implementarea unui proiect de descurajare a acelora care obişnuiesc să conducă persoanele dragi la aeroport sau la gară, informează „The Daily Mail". Banii provin din bugetul de stat al Marii Britanii şi au fost oferiţi de către Consiliul de Cercetare în Ştiinţele Fizicii şi în Inginerie pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
Viitorul se mută în spaţiul virtual
O parte din aceşti bani vor fi folosiţi pentru crearea unor cabine video care să le permită pasagerilor să-şi ia un rămas bun virtual de la toţi cei dragi lor, care-i vor privi de acasă, din faţa monitorului computerului personal.
Oamenii de ştiinţă vor aloca o altă parte din grantul primit şi pentru a investiga cum pot promova ideea de a folosi transportul în public în rândul celor care nu vor sub niciun chip să se despartă de cei dragi mai devreme decât ar putea-o face. Totodată, cercetătorii care lucrează în cadrul Universităţii din Loughborough vor să-i încurajeze pe britanici- şi, de ce nu, să promoveze conceptul şi în alte ţări-, să găsească o alternativă şi din „împărţirea" maşinii personale cu alţi cunoscuţi sau cu alte persoane care au drum în aceeaşi direcţie.
„Drumul