Pietrenii invitaţi la o întrunire cu autorităţile locale s-au plâns de colectarea deşeurilor şi de reabilitarea termică
Aproape 120 de persoane, mare parte reprezentanţi ai Asociaţiilor de Proprietari şi elevi de liceu, au venit la întâlnirea organizată vineri în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Petru Rareş". Temele aduse în discuţie au fost legate de problema deşeurilor, reabilitarea termică a blocurilor, poluarea urbană cauzată de autovehicole şi folosirea azbestului în construcţii.
„Foarte puţini cetăţeni colectează deşeurile selectiv, pe cele patru categorii - biodegradabile, reziduale, hârtie/carton şi sticlă/plastic. Jumătate din deşeurile oraşului ajunge pe platformă şi nu se poate recicla pentru că selecţia nu se face cum trebuie", a acuzat Ionel Ploaie, directorul general al operatorului de salubritate.
Pietrenii şi-au asumat vinam dar au ţinut să precizeze că răspunderea o poartă atât poliţiştii comunitari cât şi societatea care transportă, reciclează şi depozitează deşeurile solide din oraş. „Oamenii străzii scotocesc tot timpul prin containere şi fac mizerie. Plătim degeaba Poliţia Comunitară. Mai mult decât atât, deşteptarea, în fiecare dimineaţă se dă în oraş de gunoierii care descarcă pubelele", s-a plâns Neculai Hencu, preşedintele unei Asociaţii de proprietari din oraş. „Capacele containerelor nu sunt spalate iar multe sunt rupte", a sesizat şi pietreanul Constantin Gornic. Avalanşa de reclamaţii a avut ca rezultat o promisiune că va fi organizată o nouă întâlnire la depozitul de deşeuri între preşedinţii de asociaţii şi reprezentanţii firmei de salubritate.
Costuri mari pentru reabilitarea termică
Următoarea temă de discuţie, referitoare la reabilitarea termică a blocurilor a stârnit cele mai aprinse discuţii. „Fiecare, pe cont propriu, şi-a reabilitat blocul cum a vrut, cu firme sau în regie proprie. Lucrările