De cele mai multe ori, hoţii acţionează noaptea, prin spargerea geamului. În urma furturilor înregistrate anul trecut proprietarii au rămas fără radiocasetofoane, poşete, telefoane mobile sau, mai rău, fătă laptopu-uri. Şoferii sunt avertizaţi să nu-şi lase lucrurile de valoare la vedere.
Experienţa poliţiştilor de la Compartimentul de Prevenire a Criminalităţii din Braşov arată că nici în anul 2010 proprietarii de autoturisme nu-şi iau suficiente măsuri de protecţie pentru a nu deveni victimele furturilor din maşini. „Zonele cu cel mai ridicat risc de furt din municipiul Braşov rămân Valea Cetăţii - Poienelor, Centrul Nou, Centrul Vechi, Lungă - Drumul Poienii, Griviţei - Gării şi Astra, motiv pentru care recomandăm, mai ales locuitorilor din aceste cartiere, să acorde mai multă atenţie protecţiei autoturismelor", a spus Mihaela Hermenean, şefa Comapartimentului Prevenire din cadrul Poliţiei Braşov.
Mod de operare
Potrivit statisticilor, hoţii din autoturisme acţionează în special noaptea, iar cel mai des sparg geamurile autoturismelor. Anul trecut, victimele hoţilor au suferit pagube serioase. Cei mai mulţi proprietari de maşini „călcaţi" de hoţi au rămas fără radiocasetofoane şi aparate de dedectat radarul, fără sisteme de navigaţie, portmonee, poşete, rucsacuri, telefoane mobile şi laptopu-uri.
Recomandări anti-furt
Poliţiştii de la Compartimentul de Prevenire le recomandă şoferilor să fie mai atenţi atunci când îşi parchează maşinile şi pleacă de lângă ele. Cel mai important este să nu lase înăuntru obiecte de valoare, care-i atrag ca un magnet pe râufăcători. E important să nu lăsaţi geamurile deschise şi să încuiaţi maşina.
Poliţiştii mai atrag atenţia să vă blocaţi uşile chiar atunci când sunteţi în maşină. Nu o dată s-a întâmplat ca hoţii „să dea lovitura" în timp ce şoferii aşteptau la semafor. De asemenea, este recomandat