În subteranul fostei mine de sare de la Turda sunt terase, un debarcader, un amfiteatru, terenuri de baschet, minigolf şi o biserică. Una dintre cele mai moderne baze balneare din Europa Centrală şi de Est a fost inaugurată la finele săptămânii trecute, după o investiţie de aproape şase milioane de euro.
Destinaţia preferată a celor care vizitează Turda a fost redeschisă, după doi ani în care a suportat o transformare radicală. Cu aproape şase milioane de euro, majoritatea fonduri europene, Salina Turda a devenit una dintre cele mai moderne baze de tratament din estul Europei.
CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!
Carusel şi tobogane pentru copii
Zona este aproape de nerecunoscut pentru cei obişnuiţi să o viziteze în trecut. Intrarea veche a fost înlocuită cu una modernă, care îi duce pe turişti în galeria Franz Josef, un culoar lung de câteva sute de metri ce duce spre Mina Rudolf, cea mai mare şi mai spectaculoasă dintre încăperi. Aici apare prima surpriză: un lift care te scuteşte de coborârea la 80 de metri adâncime, pe trepte.
La nivelul superior al Minei Rudolf, cea mai mare încăpere subterană din ţară, turiştii pot practica bowling, golf sau baschet, tot acolo fiind montate o roată-carusel, pe care pot urca opt persoane simultan şi tobogane pentru copii. Într-o extremitate a sălii este un amfiteatru, săpat în sare, cu aproape 200 de scaune încălzite. Aici se vor organiza spectacole şi conferinţe.
„OZN"-uri în mină
Galeria Franz Josef, lungă de aproape 900 de metri, duce spre Mina Rudolf
Din Mina Rudolf, un al doilea lift panoramic coboară până la aproape 120 de metri adâncime, în Mina Terezia. De la ieşirea din lift a fost amenajată o pasarelă peste lacul sărat din Mina Terezia, care duce la o mică insuliţă din sare, unde au fost construite mai multe terase iluminate. Văzute de sus, par OZN-uri.