Este consultant la o firmă de aparate de purificare a aerului, sub egida căreia a lansat un program numit „Aer curat şi literatură de calitate"
Horaţiu Baciu este pasionat de muzică şi poezie de când se ştie. La 20 de ani, a scris primele poezii şi nu le-a ţinut în sertar. A debutat în 1996 la Editura Euforia din Sibiu cu volumul de versuri „Dilema unui fruct", ediţie îngrijită de scriitorul Iustin Panţa. În 2001, a urmat o a doua carte: volumul „Himera" la editura Vinea din Bucureşti.
Aer curat şi literatură de calitate
În prezent, Horaţiu este consultant în domeniul calităţii la o firmă care importă şi comercializează o gamă de aparate de purificare a aerului. Sub egida acestei firme, a lansat şi un program cultural numit „Aer curat şi literatură de calitate". Programul include, printre altele, o bibliotecă virtuală care conţine şi ultimul său volum, „Himerica", însoţit de un album muzical cu acelaşi titlu. Discul conţine treisprezece melodii folk - interpretat pe versuri cantabile de Mihai Eminescu („Lasă-ţi lumea", „O, rămâi"), Mihai Ursachi („Cântec de dragoste din Hexagonerie",„Edict", „Joc"), Adrian Păunescu („Colind"), Traian Furnea („Femeia nevisată vreodată de-un om"), Călin Rus („Chipul tău"), dar şi de Horaţiu Baciu („Ada mi-l ia", „Numai o clipă", „La răscruce"). Albumul a fost lansat recent în cafeneaua Class Cafe din Bistriţa şi a produs o atmosferă cu adevărat memorabilă.
Graficianul lui are cinci ani
Un aspect inedit al proiectului iniţiat de Horaţiu Baciu este faptul că toate comenzile online pentru aparatele de purificare a aerului pleacă împreună cu o carte şi un CD. Inedit este şi faptul că „graficianul" care semnează coperta cărţii este chiar fiul său, Dragoş, în vârstă de cinci ani, un excelent desenator şi colaboratorul său de nădejde. Dagoş îi împărtăşeşte şi pasiunea pentru muzica rock.
Artele