A ajuns doctor în drept şi inspector şcolar, chiar dacă iniţial nu a dorit să se implice în viaţa de la catedră. Totodată, este singurul independent din Consiliul Municipal Buzău.
Paul Negoiţă a devenit preot în anul 1997, în parohia din localitatea Gherăseni. A îmbrăcat straiele preoţeşti urmând astfel exemplul tatălui său, care îi este un model în viaţă. Din aproape în aproape a ajuns să completeze viaţa parohială cu o viaţă socială deosebit de activă şi să fie implicat în activităţile administrative ale judeţului.
Vorbind cu Paul Negoiţă este oarecum dificil să găseşti modul cel mai bun de adresare: părinte, domnule profesor, domnule inspector sau domnule consilier municipal.
Nici unul dintre apelative nu este greşit pentru că Paul Negoiţă le cumulează pe toate. Nu are însă pretenţia să i se spună într-un fel sau altul.
Modest şi mereu cu zâmbetul pe buze, nu îşi arogă merite mai mari decât socoteşte că ar fi de cuviinţă şi povesteşte cum a ajuns tânărul preot de ţară, profesor, apoi inspector de religie şi inspector general ajunct şi singurul independent din Consiliul Local Municipal Buzău.
A studiat şi, după absolvirea Facultăţii de Teologie, a urmat Dreptul, apoi doctoratul în Teologie. A ajuns în fine să cunoască perfect administraţia şi să îi placă ceea ce face.
De la dreptul canonic la problemele administrative
„Mi-am dorit să merg pe partea juridică, mai ales în ceea ce priveşte dreptul canonic. În Biserica Ortodoxă este disciplina care reglementează relaţiile instituţionale, relaţiile bisericii cu statul. N-am simţit de la început nevoia să intru în învăţământ. Am ocolit chiar această posibilitate, de a fi profesor. La Gherăseni unde am fost preot nu mi-am dorit să fiu profesor. Am ajuns însă la Seminar, unde Înalt Prea Sfinţitul m-a chemat şi m-a rugat să predau dreptul canonic. Am ajuns as