Aproape 1.200 de angajaţi ai Regionalei CFR vor rămâne în perioada următoare fără un loc de muncă. Conducerea CFR spune că disponibilizările se fac în funcţie de anumite criterii.
1.200 de ceferişti devin şomeri
Ocupaţii care râd în nas crizei: clovni, bone şi menajere
Astăzi, aproximativ 1.200 de angajaţi ai Regionalei CFR Timişoara se vor regăsi pe listele de disponibilizări. Cele mai multe concedieri vor avea loc la CFR Marfă, unde 751 de persoane vor trebui să îşi caute un alt loc de muncă. De la CFR Călători vor pleca 310 persoane, iar de la CFR Infrastructură, aproximativ 100.
Angajaţii CFR sunt nemulţumiţi de cele întâmplate. „Sigur că angajaţii sunt nemulţumiţi. Nu se aude nimic, nici dacă li se vor da salarii compensatorii", a spus Ioan Boloş, Liderul Sindicatului Mecanicilor de Locomotivă.
În ceea ce priveşte selecţia acestor salariaţi de la CFR Marfă, ea se va face pe baza criteriilor convenite cu următoarele sindicate: Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial, Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România, Federaţia Sindicatelor Ramurii Vagoane.
Astfel că, cei care îndeplinesc următoarele criterii, vor trebui să se aştepte că fac parte din lista celor concediaţi:
- salariaţii care cumulează două sau mai multe funcţii, respectiv cumulează pensia şi salariul sau sunt asociaţi la alte societăţi comerciale cu capital mixt sau privat;
- salariaţii care îndeplinesc condiţiile de pensie şi nu au solicitat pensionarea în condiţiile legii;
- salariaţii care îndeplinesc condiţiile de pensionare la cererea lor;
- salariaţii care au fost sancţionaţi pentru consum de băuturi alcoolice;
- salariaţii care au fost sancţionaţi pentru abateri de la regulile de siguranţa circulaţiei;
- salariaţii care au fost sancţionaţi pentru săvârşirea de abateri care au cauzat prejudicii societăţii;
-