Attila Cseke susţine că subordonaţii săi lucrează de zor la strategia de „anihilare” a drogurilor legale, care fac victime şi la noi. Dar nu poate oferi cu niciun chip detalii legate de acest demers. Sursa: Adrian Scutariu
La două săptămâni de când organizaţiile nonguvernamentale au atras atenţia asupra pericolului legal numit „Special Gold” (mephedrone), ministrul sănătăţii, Attila Cseke, a vorbit despre măsurile pe care le ia România pentru a stopa efectele consumului acestui drog legal.
Potrivit lui Cseke, o comisie de şapte oameni „lucrează de câteva săptămâni” la elaborarea unei liste „complexe”, care să cuprindă toate substanţele şi plantele periculoase, mai vechi sau mai noi.
Întrebat de ce procesul durează atât de mult, în condiţiile în care în alte ţări (Germania, Anglia, Danemarca şi Finlanda) s-au impus măsuri de urgenţă, Cseke a spus că vrea să rezolve problema drogurilor legale o dată şi bine, după o serie de analize amănunţite.
„Vom rezolva într-un termen rezonabil, dar nu-mi cereţi să vă spun acum câte săptămâni sau luni va dura. Specialiştii decid. Nu poţi spune că închizi «magazinele de vise», poate acolo se vinde şi gumă de mestecat, nu ştiu, n-am fost nici odată”, s-a scuzat şeful de la Sănătate, refuzând să spună „concret prea multe” despre lucrările comisiei pe această tema.
Totodată, jurnalistul britanic Denis Campbell a explicat pentru EVZ care au fost măsurile luate în Regat de când a apărut pe piaţă „Special Gold”, substanţă la mare căutare printre tineri.
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII ANALIZEAZĂ PE ÎNDELETE
Identificăm ce-i de identificat şi apoi interzicem
EVZ: Care e poziţia Ministerului vizavi de „Special Gold”?
Attila Cseke: Ministerul analizează aceste substanţe şi plante, avem un grup de lucru (specialişti de la Interne, Agenţia Medi