Preţul unei case sau al unui apartament variază în funcţie de regiune şi oraş. Înainte să achiziţionaţi o proprietate în ţara frunzei de arţar, este recomandat să staţi cu chirie o perioadă. Şi asta chiar dacă plătiţi între 35% şi 50% din venitul mediu lunar.
Statul candian se află, de câţiva ani buni, într-un dinamic proces de populare. Nu sunt puţini aceia, chiar dintre români, care aplică pentru o viză în statul nord-american. Mai mulţi locuitori înseamnă mai multe case în oferta agenţiilor imobiliare. Acesta este unul dintre motivele pentru care preţurile proprietăţilor canadiene au crescut anul trecut timp de cinci luni consecutiv.
Citiţi şi: Topul celor mai ieftine apartamente din Galaţi
Cumpărarea unei locuinţe constituie un angajament important, iar specialiştii sunt de părere că este recomandat să trăiţi câţiva ani în Canada înainte de a deveni proprietar.
Pentru a cumpăra o casă, este bine să recurgeţi la serviciile unui agent imobiliar. În cazul în care nu aveţi toţi banii necesari achiziţiei, va trebuio să faceţi un împrumut ipotecar pe termen lung. Băncile stabilesc dacă persoana care împrumută are un venit suficient, dacă dispune de mai multe active decât de datorii şi dacă are o bună cotă de solvenţă. Majoritatea vă vor cere să furnizaţi cel puţin 5% din costul de cumpărare a casei.
Indiferent că optaţi pentru achiziţionarea unei locuinţe sau pentru închirierea uneia, este indicat să cereţi ajutorul unei agenţii imobiliare locale, care vă va ajuta atât la identificarea proprietăţii dorite, cât şi pe parcursul întregului proces de achiziţie.
264.000 de dolari, o casă în Toronto
În general, preţurile cerute de proprietarii canadieni sunt cele apropiate de cele finale. „Deşi există un proces de negociere, totuşi acesta nu are ca rezultat un discount semnificativ raportat la preţul de strigare", precizează Lou Picci