Zeci de mii de botoşăneni uită de stres şi griji în sala de teatru. Piesele oferite sunt, pentru cei mai mulţi dintre spectatori, echivalentul unor vizite la psiholog.
Biletele de teatru s-au vândut ca pâinea caldă anul trecut. Prezenţa masivă a publicului spectator l-a surprins şi pe directorul Teatrului „Mihai Eminescu“. „Am avut mai mulţi spectatori decât ne-am aşteptat. Bineînţeles că şi numărul spectacolelor a fost mai mare. Am avut o oarecare reţinere la început, pentru că ne gândeam că din cauza lipsei banilor nu vor veni oamenii la spectacole. Iată, însă că au venit“, a spus satisfăcut Traian Apetrei, directorul teatrului.
„Terapie contra stresului“
Una din explicaţiile pentru fluxul impresionant de botoşăneni la spectacolele oferite de actori este dorinţa acestora de a se ralaxa după serviciu sau de a scăpa de stresul cotidian.
„Este într-adevăr o terapie contra stresului, o formă de relaxare. Vizionând o piesă de teatru, te desprinzi de problemele de zi cu zi“, a mai adăugat Traian Apetrei. Această terapie de relaxare, îmbrăţişată de tot mai mulţi botoşăneni, a crescut încasările instituţiei. Anul trecut, pentru cele 99 de spectacole puse în scenă, s-au vândut bilete în valoare totală de 170.000 de lei. Pentru un loc în sala de spectacol s-a plătit 10 lei. „E foarte dificil să fii cu mintea limpede tot timpul când vezi că atâţia oameni rămân fără loc de muncă pe lângă tine şi că poate şi tu te vei număra printre ei. Ca să nu înnebuneşti de toate grijile astea, ai nevoie de câteva ore în care să te destinzi. Unii citesc o carte, alţii merg la psiholog. Eu merg la teatru. E mai ieftin decât la psiholog şi chiar te ajută să te mai destinzi“, a spus Sorina Enăchescu.
O botoşăneancă de 34 de ani care îşi găseşte timp o dată la două săptămâni pentru a viziona o piesă de teatru. Statistic, anul trecut, la spectacolel