Este pasionat de electronică şi radioamatorism şi a participat la construcţia unor nave pentru americani. Acum face corăbii din nuci de cocos. Răbdător şi perfecţionist, Constantin Tătaru s-a angajat de la vârsta de 17 ani. A început cu munca de jos, dar imediat s-a calificat ca electrician.
. Dorinţa de a nu se plafona l-a determinat să se angazeje la un atelier unde construia tablouri electrice navale folosite atât pentru nave româneşti, cât şi străine.
Gălăţeanul nu s-a oprit aici, iar de-a lungul vieţii a schimbat mai multe locuri de muncă. Însă îşi aduce aminte cu mândrie de perioada în care a navigat în probe de mare sau când a participat la construcţia celui mai mare mineralier din Constanţa.
„Am participat la construcţia unor nave precum petrolierele mari de 150.000 de tone: Unirea, Libertatea, Pacea, Biruinţa şi Cărbuneşti , cel mai mare mineralier construit la Constanţa, de 170.000 de tone", ne-a povestit Constantin Tătaru.
A făcut nave pentru americani
Una dintre perioadele de care îşi aminteşte cu nostalgie este cea petrecută în America. Asta se întâmpla în urmă cu patru ani şi s-a dovedit a fi o experienţă de neuitat.
„Am colaborat cu constructori navali din America, respectiv firma Nord American Fabricator, participând la realizarea a şase nave petroliere. Una dintre nave a fost un spărgător de gheaţă, denumit Nanuk, care urma să fie folosit în Alaska", a mai spus gălăţeanul.
Acum construieşte corăbii din nuci
Ajuns la pensie, bărbatul nu şi-a abandonat dragostea pentru nave şi a început să confecţioneze corăbii din nuci de cocos.
„Prima corabie am început să o confecţionez în urmă cu un an, în memoria celui mai bun prieten, Roman Enache, navalist pasionat de această artă. De altfel, această colecţie îi poartă iniţialele şi constituie un omagiu adus acestuia", a spus, nostalgic,