Numai pentru amenajarea sălii şi alegerea unei formaţii de lăutari tinerii cheltuie chiar şi câte 4.000 de euro. Problema mirilor apare şi la categoria naşi, pentru că tot mai puţine cupluri aleg să năşească din cauza darului din noaptea nunţii.
Când vine vorba de organizarea unei nunţi, majoritatea cuplurilor scot bani grei pentru ca evenimentul să iasă unul ca în basme. Începând de la găsirea locaţiei, meniurile, amenajatul sălii şi până la muzică, naşi, verighete şi haine, toate presupun o cheltuială mare. Cea mai costisitoare parte a nunţii constă însă în formaţia de lăutari, după preferinţele fiecăruia. Viitori miri spun că o trupă de muzicanţi cu doi solişti depăşeşte 1.500 de euro.
„Cu greu am găsit o trupă de care să fim mulţumiţi şi de prestaţia lor, dar şi de preţ. Nume celebre din muzica populară, lăutărească vin să cânte la o nuntă cu cel puţin 3.500 de euro. Ceva mai ieftini sunt lăutarii care nu prea au apărut pe la televizor şi nu îşi permit încă să ceară bani pentru imaginea lor”, a explicat Claudia Mihai, viitoare mireasă.
Florile naturale, mai scumpe
Amenajatul sălii de nuntă începe de la 400 de euro şi poate depăşi 2.300 euro în cazul în care mirii îşi doresc mese împodobite cu flori naturale, lumânări, sfeşnice şi multe alte accesorii.
Găsirea naşilor este la fel de dificilă şi asta deoarece multe cupluri se feresc să mai vină pe post de „părinţi spirituali” din cauza darului pe care sunt obligaţi să-l dea în noaptea nunţii. „Chiar dacă ne sunt prieteni buni şi apropiaţi, mulţi stau pe gânduri când le propunem să fie naşi, pentru că acest lucru presupune o cheltuială foarte mare. Nimeni nu-şi doreşte un faliment garantat”, a continuat Claudia Mihai, care a mai spus că numai avansul înaintea nunţii ajunge la 2.000 de euro.
Cel puțin 130 de lei pentru un meniu
Restaurantele din Arad se întrec în