Dosarul în care se stabilea dacă Bejinaru a colaborat cu securitatea a fost şi pe masa judecătorilor constănţeni.
Noua preşedintă a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost contestată de Asociaţia Magistraţilor din România.
Florica Bejinaru a fost verificată de trei ori de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). În anul 2005, ministrul de atunci al Justiţiei, Monica Macovei, a depus în data de 31 ianuarie o solicitare pentru efectuarea unor verificări cu privire la posibila calitate de agenţi ai membrilor CSM.
În anul 2006, Bejinaru a primit verdict de colaborarea cu securitatea. Contestaţia depusă ulterior a arătat faptul că magistratul a colaborat cu securitatea, însă nu în sensul poliţiei politice.
Dosarul privind posibila colaborarea a Floricăi Bejinaru cu securitatea s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie până la data de 3 aprilie 2008, când a fost strămutat la Curtea de Apel Constanţa, la cererea lui Bejinaru.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel constănţene, secţia civilă, se arată în motivarea dosarului.
Magistraţii constănţeni au emis în şedinţa publică din 11 decembrie 2008 decizia conform căreia Florica Bejinaru nu a fost agent sau colaborator al poliţiei politice comuniste.
Până la o decizie definitivă a Curţii Supreme, Bejinaru nu-şi mai poate exercita prerogativele funcţiei de preşedintă a Consiliului Suprem al Magistraturii.