Situaţia comică la Poliţia Navală. La Galaţi, în dotare o barcă rapidă, dar fără motor, iar Brăila are ambarcaţiune, dar nu are ponton de acostare.
Citiţi şi:
Exclusiv: Interlopii din clanul Bua plăteau rate lunare de mii de euro
Numărul infracţiunilor de braconaj piscicol în judeţul Galaţi a crescut în 2009 cu 35% faţă de 2008. Explicaţia este simplă. Poliţia Navală Galaţi nu are sediu şi nici bărci cu care să patruleze pe Dunăre şi să urmărească infractorii.
Braconierii nici nu au nevoie de cine ştie ce dotări, ci doar de o simplă barcă cu motor pentru că poliţiştii gălăţeni nici măcar atât nu au.
„Avem două bărci în stare de funcţionare, mai puţin barca rapidă, căreia îi lipseşte motorul. Anumite părţi din pontonul de acostare sunt sub nivelul de siguranţă. La Poliţia Navală Brăila avem ambarcaţiune, dar nu este ponton de acostare", ne zugrăveşte tabloul comisarul-şef Petrică Hahui, şeful Poliţiei Transporturi Galaţi pe un ton serios, dar care lasă să se întrevadă situaţia hilară în care se găseşte Poliţia Navală.
Infractorii care fac contrabandă cu ţigări, nici măcar nu îi bagă în seamă pe poliţiştii de la Poliţia Navală. Cu bărci de viteză, care pot atinge şi 150 de kilometri pe oră, contrabandiştii sunt preocupaţi doar de programul de patrulare al poliţiştilor de frontieră, singurii care le pot face probleme când descarcă marfa la mal.
Reprezentanţii Poliţiei Navale Galaţi au ajuns să se roage de Administraţia Porturilor Dunării Maritime şi Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi pentru a le împrumuta bărcile, astfel încât să mai mimeze din când în când patrulările pe Dunăre.