Peste 800 de familii din cele 2000 de familii care locuiesc in cele 16 ansambluri rezidentiale din tara dezvoltate de compania Impact risca sa fie debransate de la alimentarea cu energie electrica, avand restante la plata utilitatilor si a facturilor de intretinere de aproape 10 miliarde lei vechi, a anuntat luni compania. Dan Ioan Popp, seful Impact, sustine ca "nu este normal ca firmelor comerciale sa li se transfere sarcina protectiei sociale a cetatenilor" si ca autoritatile ar trebui sa subventioneze familiile datornice.
”Am constatat ca iarna grea face ca nota de plata sa creasca peste posibilitatile unor familii care au credite, au afaceri care merg prost sau si-au pierdut locul de munca. Factura cu deszapezirea, factura cu incalzirea, factura cu iluminatul public, factura cu apa si canalizarea, factura cu paza si controlul accesului, sunt toate la un loc mai mici decat factura pentru energia electrica. Aceasta este principala cauza pentru care aproape o treime din familii sunt in situatia de a fi debransate de la alimentarea cu energie electrica, soldul cumulat al acestora fiind de aproape 10 miliarde de lei vechi", a declarat luni Dan Ioan Popp, CEO Impact D&C.
Potrivit acestuia, "unii proprietari au restante la utilitati de peste 100-150 de milioane lei vechi si au decis sa incalce legea bransandu-se ilegal la retelele electrice din cartierul rezidential in care locuiesc“.
Oficialul Impact sustine ca deoarece aplicarea stricta a legii ar insemna debransarea imediata a sute de proprietari, precum si intocmirea de dosare penale, autoritatile ar trebui sa intervina prin subventionarea familiilor datornice la facturile de intretinere.
”Nu este normal ca firmelor comerciale sa li se transfere sarcina protectiei sociale a cetatenilor, care fara sa fie ajutate pot avea dificultati in a beneficia de servicii de necesitate