Gazele naturale se vor scumpi din luna aprilie după ce Comisia Europeană a solicitat în mod repetat autorităţilor corelarea preţului la gazele din producţia internă cu cele de import. Persoanele cu o situaţie materilă dificilă vor fi sprijinite la plata facturii, a declarat, Tudor Şerban, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.
„Din aprilie nu va mai putea fi ţinută presiunea pe preţ. Comisia Europeană ne-a cerut să pregătim grafice pentru 2012-2013", a afirmat Şerban.
Autorităţile de la Bucureşti trebuie să prezinte Comisiei Europene, până în luna martie, un program privind liberalizarea preţului la gazele din producţia internă, în urma solicitărilor primite de la executivul Uniunii Europene.
Adriean Videanu, ministrul Economiei declara în luna decembrie cu ocazia audierilor din Comisii la învestirea Guvernului, că preţul gazelor naturale din producţia proprie va trebui crescut pentru a ajunge la nivelul celor din import iar acest fapt a fost cerut de Comisia Europeană.
Reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) nu au putut fi contactaţi pentru declaraţii.
Preşedintele ANRE, Petru Lificiu, a afirmat, în decembrie 2009, că preţul gazelor va fi menţinut cel puţin până la 1 aprilie.
Anul trecut, preţul plătit de populaţie pentru gaze naturale a scăzut cu 8%. Preţurile gazelor furnizate la preţuri stabilite de ANRE, sunt cuprinse între 73,36 lei/MWh şi 96,48 lei/MWh, în funcţie de consum.
Gazele naturale se vor scumpi din luna aprilie după ce Comisia Europeană a solicitat în mod repetat autorităţilor corelarea preţului la gazele din producţia internă cu cele de import. Persoanele cu o situaţie materilă dificilă vor fi sprijinite la plata facturii, a declarat, Tudor Şerban, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Medi