* o porţiune de taluz a fost consolidată şi reabilitată ca zonă de promenadă, cum era acum 50 de ani * deşi a vizat doar o lungime de 20 metri liniari, lucrarea executată de firma "Tancrad" a costat 7,7 miliarde de lei vechi
O investiţie de 7,7 miliarde de lei vechi a schimbat aspectul unei mici porţiuni a falezei brăilene. Finanţată, în principal, cu bani din Fondul pentru mediu, în cadrul "Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului, prin realizarea de spaţii verzi în localităţi", lucrarea a vizat reabilitarea vechii zone de promenadă amenajate pe taluzul falezei. Astfel, de la Fondul pentru mediu s-au alocat 7 miliarde, iar bugetul local a contribuit cu 700 milioane de lei vechi. De aceşti bani s-a făcut consolidarea taluzului şi au fost readuse la viaţă aleile pe care brăilenii se puteau plimba cândva, dar care în ultimii au fost, practic, inaccesibile, din cauza buruienilor şi tasărilor. Acum, aleile, amenajate pe două nivele, beneficiază de parapeţi din fier forjat, stâlpi de iluminat şi bănci de lemn. Din păcate, însă, investiţia s-a făcut doar pe o lungime de 20 de metri liniari. Restul de până la 1.000 ml, de la Moara Violatos până la Ştrandul pentru Copii, se va face în timp, funcţie de sursele de finanţare.
Primarul Aurel Simionescu ne-a declarat că va încerca, pe parcursul acestui an, să avanseze cu reabilitarea până în dreptul scărilor de la capătul străzii Orientului. "Vom încerca să amenajăm încă 150 de metri, astfel încât să se poată vorbi de o zonă propriu-zisă de promenadă, de la Orientului până la Moara Violatos. Ce avem acum este doar o mostră din felul cum trebuie să arate locul respectiv", ne-a declarat Simionescu, adăugând că, din 1948, de când s-a amenajat taluzul, nu s-a mai făcut nicio investiţie în consolidare şi refacerea aleilor.
Lucrările de anul trecut pentru reabilitarea porţiunii de 20 me