În doar 12 ani a condus echipe de ingineri care au relaizat peste 15.000 de locuinţe, iar din 2000, inginerul s-a reprofilat şi le acordă sprijin vârstnicilor.
Deşi în copilărie, directorul Centrului de zi pentru bătrâni, Ştefan Lupşa, credea că va deveni cioban, destinul i-a rezervat să conducă nu animale ci lucrările a mii de locuinţe. „În şcoala generală eram convins că voi ajunge cioban, pentru că cei din satul Sălsig, acolo unde am copilărit, cu asta se ocupau. Mai târziu, însă mi-am schimbat planurile şi visam la o carieră de inginer agronom", mărturiseşte actualul director al Centrului de zi, Caspev, Ştefan Lupşa.
Director de meserie
Până să ajungă inginer, Ştefan Lupşa a urmat cursurile unui liceu real, iar pentru că locurile la facultatea de construcţii erau ceva mai accesibile, mulţi dintre liceeni fiind speriaţi de volumul foarte mare de studiu, acesta s-a decis să urmeze acest drum. Odată cu absolvirea facultăţii, s-a şi angajat. „În 1968 am primit repartiţie la Consiliul Judeţean Maramureş ca inginer stagiar, iar mai apoi am fost angajat în Cavnic. Pentru că mi-am luat în serios munca, în doar un an am fost repartizat în Baia Sprie, ca inginer la un şantier mult mai mare", povesteşte Ştefan Lupşa. În numai trei ani, inginerul a fost avansat şi pus în funcţia de şef de compartiment în cadrul unui grup de şantiere din Baia Mare, urmând ca în doar 6 luni să primească o oferă pentru postul de vicepreşedinte în cadrul cooperativei „Constructorul". După o altă serie de promovări, inginerul a ajuns în 1984 să preia funcţia de director general la Trustul Judeţean de Construcţii din Maramureş, unde a rămas mai bine de 12 ani, timp în care a dirijat construcţia a peste 15.000 de locuinţe în Maramureş.
A candidat pentru primărie iar mai apoi i-a susţinut pe pensionari
Din dorinţa de a-i ajuta pe oameni şi pentru