Bugetarii de lux raman cu salariile umflate. Legea privind salarizarea unica din sectorul bugetar, care prevede salariul maxim platit din bani publici va fi de 8.400 de lei (de 12 ori salariul minim), nu li se va aplica fix celor despre care presa a scris ca au venituri nesimtite. Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a precizat ca pentru anul acesta vor ramane in vigoare contractele colective de munca pentru autoritatile si institutiile finantate din surse proprii, scrie capital.ro.
A trecut ce-a fost mai rau in imobiliare? Birourile dau primele semne de revenire. Trei dintre cele mai mari companii din economie - Rompetrol, Transelectrica si Raiffeisen - au semnat in ultimele doua luni contracte pentru inchirierea unor spatii de birouri in Bucuresti cu o suprafata de peste 24.000 de metri patrati, reprezentand circa 2% din stocul de birouri al Capitalei. Rompetrol isi va consolida activitatea din Bucuresti si Ploiesti intr-un spatiu de 9. 300 mp (sase etaje) din turnurile City Gate din Piata Presei Libere, Transelectrica a inchiriat mai mult de jumatate din cladirea Platinum Center din zona pietei Sfanta Vineri (6.730 mp), scrie Ziarul Financiar.
"Electrica Serv" ar putea fi scoasa la privatizare in acest an. Criza si reducerea comenzilor pentru mentenanta si reparatii in sistemul de distributie a electricitatii au agravat situatia financiara, si asa precara, a companiei "Electrica Serv", al carei actionar majoritar este "Electrica" SA. Adolf Muresan, presedintele Federatiei sindicale "Univers", ne-a declarat: "In acest context, privatizarea este singura solutie pentru salvarea si dezvoltarea companiei. Avem semnat un protocol cu < Electrica > SA pentru intensificarea consultarilor pe tema privatizarii. A fost finalizat si un studiu privind alternativele de restructurare si privatizare, iar Ministerul Economiei trebuie sa aprobe, in curand, modalitat