Organizarea pe colegii, pe structuri regionale, pe cartiere sau vechimea în partid, sunt câteva dintre temele avute în vedere de pedeliştii constănţeni în formularea unor propuneri de modificare a Statutului PD-L
La sfârşitul săptămânii, democrat-liberalii din toată ţara se întâlnesc la Braşov, pentru a discuta în principal despre propuneri de modificare a Statutului PD-L. Şi pedeliştii constănţeni au conturat o primă serie de propuneri de modificare a statutului.
Ideile principale ce se desprind, într-o primă fază, din opiniile exprimate până acum de către membri ai conducerii PD-L Constanţa, se referă fie la o organizare pe colegii electorale a structurii locale de conducere, fie la una regională, care să includă, de pildă colegii electorale din judeţele Tulcea şi Constanţa sau la structurarea conducerii locale pe organizaţii de cartiere. De altfel, democrat-liberalii pe care i-am contactat nu exclud o combinare a acestor variante în vederea asigurării unei eficienţe sporite a activităţii politice. Aşa cum am arătat la sfârşitul săptămânii trecute, democrat-liberalul Ioan Toanchină, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PD-L Constanţa a propus înfiinţarea unor organizaţii pe colegii electorale şi dispariţia organizaţiei municipale, astfel încât organizaţiile secţiilor de votare să fie direct subordonate organizaţiei de colegiu. Modificările statutului sunt văzute diferit de către membrii conducerii PD-L Constanţa.
Preşedintele organizaţiei judeţene a PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias, ne-a declarat că este un susţinător al organizării alegerilor interne de jos în sus. În ceea ce priveşte organizarea pe plan local, el a precizat că şi organizarea pe colegii este o idee bună dar fără a se renunţa la structurile locale, în cazul Constanţei, la organizaţia municipală.
Chirilă: „Un candidat la şefia organizaţiei să aibă o vechime de trei