Are una dintre cele mai frumoase meserii din lume: aceea de a readuce zâmbetul pe chipurile oamenilor care trec pragul cabinetului său.
I-a plăcut matematica, dar a ales să facă medicină, mai precis stomatologie. Un domeniu pe care nu mulţi se încumetă să-l îmbrăţişeze: ortodonţia, adică îndreptarea şi corectarea poziţiei dinţilor, un domeniu care i-a dat ocazia să lucreze cu foarte mulţi oameni, toţi în căutarea unui zâmbet perfect.
A pornit la drum alături de soţul ei, Cosmin, medic stomatolog, iar astăzi se pot mândri cu una dintre cele mai moderne policlinici stomatologice din Bănie. Începutul nu a fost uşor, dar nu s-a dat niciodată bătută. „Am început cu un spaţiu mai mic, pe care îl avea mama. Noi am făcut creditul pentru cumpărarea aparaturii. Într-un an am terminat de achitat creditul şi am făcut altul şi tot aşa, până când am făcut această policlinică, cu fonduri europene. Ne-am dat seama că nu mai făceam faţă cu un singur scaun, aşa că am hotărât să ne extindem. Am aflat că este posibil să îţi dezvolţi afacerea cu banii europeni şi am reuşit. Acum suntem trei medici în policlinică: eu, soţul meu şi o prietenă, tot stomatolog“, a spus Aniela Sasu.
Nerăbdarea, cel mai puternic obstacol
Medicul ortodont spune că oamenii au început să conştientizeze importanţa tratamentului ortodontic, dar în continuare majoritatea pacienţilor săi sunt copii, care primesc, de obicei, un aparat metalic. „Copiii trec mai uşor peste corvoada de a purta aparat dentar. Adulţilor le vine mai greu să ia o astfel de decizie şi pentru faptul că sunt implicaţi în activităţi sociale, chiar dacă există aparate fizionomice care nu se văd atât de mult ca dispozitivele metalice“, a spus Aniela Sasu. Lucrul cu micuţii a făcut-o să realizeze cât de frumoasă este meseria pe care şi-a ales-o. Nerăbdarea, întrebările puse de prichindei, dar şi de părinţi, sunt lucruri