Permanent
Daca optezi pentru coafarea cu permanent afla ca aceasta solutie de incretire este extrem de puternica pentru parul tau. Deci, in urma unui permanent, care implica o varietate larga de chimicale, te poti alege cu iritarea scalpului, par casant, ars, chiar si pierderea lui in cantitati nu alarmant de mari, dar vizibile. De aceea, specialistii sfatuiesc femeile sa apeleze la uscarea cu peria, la bigudiuri, la impletituri pentru a avea bucle si sa dea uitarii solutia de permanent. Tot ei mai spun ca permanentul nu va da niciodata un look natural. Daca, totusi, nu poti spune nu permanentului, afla ca el poate fi facut o data la 6 luni, iar vopsitul nu este indicat si nici folosirea produselor de styling, precum fixativul sau gelul de par. Atentie: aceasta procedura de infrumusetare este complet interzisa persoanelor care sufera de afectiuni ale pielii, precum chelia, psoriazisul sau eczemele.
Placa de par
Din fericire, placa de par nu include fel si fel de substante chimice dar, dupa cum bine stim, caldura in exces deterioreaza. Dermatologii spun ca scalpul nu e afectat de caldura placii, insa poate accelera aparitia matretei. Pentru femeile care sunt complet dependente de parul intins se recomanda uleiurile protectoare. Uscarea accelerata a parului duce automat la deteriorarea lui si la casare. Este indicat sa folosesti intinzatorul doar pe suprafata varfurilor, la o perioada de maximum o data, de doua ori pe luna. Mastile de hidratare pentru par sunt obligatorii daca vrei sa arati prezentabil. Nu uita ca uscarea firului de par ii ia automat luciul natural. Atentie: nu pune niciodata placa pe parul ud.
Parul frumos ia viata din dieta!
Nu crezi? Incearca sa renunti la produsele de tip fast-food o luna si vei vedea diferenta. Elixirul parului mereu tanar si frumos este concentrat in salate,