Aşa a decis CEDO. Că trebuie ca statul român, deci noi, din taxele noastre, să îi plătim lui Nuţu Cămătaru 3.200 de euro, daune morale. Suma e mică, deşi Nuţu Cămătaru ceruse daune morale de 100.000 de euro. Totul, pentru un proces prea lung, care a durat opt ani, între 1996 şi 2004. Nu contează că Nuţu Cămătaru a primit şi o condamnare pentru fapta de jaf, despre care vorbim, la şase ani de închisoare, în 2003. Justiţia română, aşa cum o ştim, a încălcat articolul 6 din Convenţia Drepturilor Omului, prin încălcarea dreptului la un proces de durată rezonabilă. Cauza? Dosarul se pare că a fost pierdut la un moment dat, iar procedurile au fost încălcate. Ce convenabil se pierd uneori probe şi dosare pentru interlopii cu bani şi relaţii, în România! Asta dacă nu obţin un certificat medical prin care să scape de închisoare, după metoda binecunoscută.
Iată că ajungem să plătim acum, din buzunarele noastre (iar sentinţa trebuie pusă în practică în trei luni), infractorilor dovediţi, din cauza justiţiei prea lente. Zeci de rapoarte de monitorizare ale UE ne-au spus şi ne-au repetat că trebuie să grăbim procesele în justiţie, dar nu s-a înregistrat vreun avans considerabil. Acum vom începe să ducem mâna la buzunar. Chiar, cu dosarele alea de mare corupţie începute acum o grămadă de ani, ce se mai aude?
Aşa a decis CEDO. Că trebuie ca statul român, deci noi, din taxele noastre, să îi plătim lui Nuţu Cămătaru 3.200 de euro, daune morale. Suma e mică, deşi Nuţu Cămătaru ceruse daune morale de 100.000 de euro. Totul, pentru un proces prea lung, care a durat opt ani, între 1996 şi 2004. Nu contează că Nuţu Cămătaru a primit şi o condamnare pentru fapta de jaf, despre care vorbim, la şase ani de închisoare, în 2003. Justiţia română, aşa cum o ştim, a încălcat articolul 6 din Convenţia Drepturilor Omului, prin încălcarea dreptului la un proces de durată rezonabilă. C