Televiziunea publică este într-o continuă cădere de rating, mai accentuată de la preluarea de către Alexandru Sassu.
TVR mai are în top doar meciurile de fotbal, Eurovision-ul şi Cerbul de Aur, iar primul canal public s-a dus în clasamentul televiziunilor undeva între locul al cincilea şi al şaptelea, depăşit de posturi lansate ca nişe, precum Acasă TV sau Realitatea TV. Care sunt ingredientele insucceselor?
La începuturile carierei şi ale anilor 90, teveriştii o porecliseră pe Iuliana Marciuc Dino, pe motiv că are corpul mare şi capul mic. Neeleganta poreclă se justifică altfel dacă ne gândim la faptul că realizatoarea de la Miezul zilei împlineşte curând 20 de ani de carieră la postul public, cu formate fantomatice în a căror realizare s-a şi implicat, ne spune site-ul televiziunii. Alături de ea se perpetuează un pluton de năluci de tranziţie, care reprezentau tinereţea în vremurile lui Everac şi Răzvan Theodorescu, precum Leonard Miron (pe jumătate steward pe o linie aeriană nu e o glumă) şi mai cunoscuta, dar mai indigesta Marina Almăşan. Lor li se adaugă un membru al Consiliului de Administraţie, care a socotit corect să îşi ţină pe post emisiunea, Sorin Burtea, personaj care bombardează presa cu un CV stufos, de impostor, incluzând zeci de diplome. Dacă şuşele soţiei fostului coleg de partid al preşedintelui-director general (Almăşan) sunt bine cunoscute, aflaţi despre Burtea că face Interes general de opt ani. Aţi văzut vreo ediţie?
Dacă Eugenia Vodă şi Cătălin Ştefănescu au căpătat o oarecare notorietate reuşind, ei ştiu cum, să-şi ţină talk-show-urile la locurile lor, alte feţe cu potenţial ale TVR au fost pedepsite pentru ceea ce au făcut bun. Mihai Rădulescu, care a făcut rating în 2005, când i s-a dat prime-time-ul pe mână, a primit drept recompensă ştirile de week-end. Adriana Muraru a trebuit să rămână ani de zile