Sediul putea fi mutat de la Londra la Bruxelles
Se va cere actualizarea studiului de fezabilitate, în urma definirii poziţiei fiecărei companii din proiect
Directorul general al Oil Terminal (una dintre companiile care fac parte din proiectul PEOP Constanţa - Trieste), Silviu Wagner, a anunţat ieri că, la data de 10 februarie, va trebui stabilită noua structură a companiei de proiect, dar nici de această dată nu va fi ales un director general. Oficialul a precizat că sediul companiei de proiect al PEOP Constanţa - Trieste ar putea fi mutat de la Londra, unde a fost înregistrată compania, la Bruxelles, decizie ce urmează a fi aprobată la următoarea întâlnire.
"Propunerea de a muta sediul companiei de proiect de la Londra la Bruxelles a fost a mea. Acest lucru urmează să-l aprobăm la următoarea întâlnire a acţionarilor Pan European Oil Pipeline (PEOP) Constanţa - Trieste, ce va avea loc la 10 februarie, la Belgrad, în Serbia", a declarat ieri pentru NewsIn Silviu Wagner, precizând că reprezentanţii consorţiului vor cere şi actualizarea studiului de fezabilitate, în urma definirii poziţiei fiecărei companii din proiect.
Wagner a menţionat că încă nu sunt veşti din partea Italiei, care ar fi trebuit să fie a patra ţară implicată în PEOP Constanţa - Trieste.
Niciun stat nu vrea să renunţe la ideea că va conduce proiectul
Membrii consorţiului Pan European Oil Pipeline (PEOP) Constanţa - Trieste nu au ales încă un director general pentru compania de proiect a oleoductului. Există trei propuneri, câte una din partea fiecărei ţări, însă niciuna dintre ţări nu cedează la propunerea sa.
Din această companie de proiect fac parte Conpet şi Oil Terminal, din partea României, Transnafta, din Serbia, şi Janaf, din Croaţia.
Costurile - estimate la aproximativ trei miliarde euro
Reprezentanţi ai R