Patru angajaţi ai postului public de radio au protestat pentru salarii mai mari. Ei câştigă până la 2.000 de lei pe lună. După 24 de ore de proteste, celor patru grevişti de la Radio Oltenia li s-a promis că solicitările lor vor fi soluţionate.
Patru salariaţi de la Radio Oltenia au făcut greva foamei timp de 24 de ore, renunţând la protest după ce li s-a promis că solicitările lor vor fi rezolvate. Liviu Diaconescu, Emil Ana, Petrea Ganea şi Ion Florin au intrat în grevă luni dimineaţă, anunţând că nu vor părăsi sediul din Craiova până nu vor obţine drepturi şi salarii precum cele ale colegilor din Bucureşti.
„Vocile" Radio Oltenia s-au plâns de faptul că nu beneficiază de aceleaşi drepturi ca angajaţii postului public din Capitală, primind salarii mai mici şi mai puţine zile libere. Cei patru şi-au petrecut noaptea într-o încăpere a studioului teritorial, unde colegii le-au adus paturi de campanie pentru a se odihni. Radioul public are alocat pentru 2010 un buget total de 45,6 milioane de euro.
Cristian Neţoiu, liderul de sindicat de la Radio Oltenia, îi apără pe colegii lui. „Noi nu cerem decât să fim respectaţi. Cred că fiecare persoană are dreptul măcar la o zi liberă pe săptămână. Mai mult, salariile lor nu sunt la fel ca ale celor din Bucureşti, sunt diferenţe mari", spunea Neţoiu, cu doar câteva ore înainte ca angajaţii să renunţe la protest.
„Ce pot să fac eu?"
Conducerea instituţiei din Craiova a declarat că oamenii sunt liberi să protesteze, însă a prezentat o planificare conform căreia fiecare angajat are cel puţin o zi liberă pe săptămână. Motivul pentru care angajaţii Radio Oltenia muncesc fără oprire este dorinţa lor de a câştiga mai mult.
Mircea Pospai, director la Radio Oltenia, prezintă altfel situaţia: „Ei cer să le fie plătite şi zilele libere. Angajaţii primesc 80 de lei pe zi, iar sâmbăta şi duminica - dublu. M