» Teatrul Mic din Bucuresti a prezentat, luni seara, la Casa de Cultura, drama "Portretul Doamnei T", de Ana-Maria Bamberger.
» Pe scena constanteana au urcat, cu acest prilej, Olga Tudorache si Lucian Nuta.
Timp de o ora si jumatate, spectatorii au cunoscut doua povesti de viata, aparent fara nici o legatura intre ele. Textul scris de Ana-Maria Bamberger este presarat de replici adanci, meditative. "Un portret nu e un desen, o gramada de linii, e o poveste, povestea unui om. Fiecare linie din om face parte din poveste", spune, la un moment dat, pictorul. Parafra-
zandu-l pe Oscar Wilde, actrita spune la randul sau: "Un portret spune mai multe despre cel care il face decat de cel caruia i-l face". Pictorul Marius David, interpretat de Lucian Nuta, soseste la marea actrita pentru a-i face portretul. La inceput, artista se arata reticenta, insa, de curiozitate si dornica sa-si descarce amarul, accepta sa i se creioneze trasaturile. Pe parcursul catorva saptamani, actrita se lasa purtata de valul amintirilor. Personajul traieste drama unei vieti tumultoase: parasita de sot pentru una mai tanara, care se doveste a fi fosta sotie a pictorului, cu o activitate epuizanta pe scena care i-a indepartat pe cei dragi, inclusiv pe fiul sau, despre care stie ca ar fi in Australia. De fapt, cel care a comandat a i se face portretul este chiar fiul sau, Andrei. Olga Tudorache a impresionat constantenii prin vivacitatea sa scenica, la o varsta onorabila. Lucian Nuta a declarat in culise ca s-a simtit foarte bine la Constanta, alaturi de un public minunat si cald, dar si alaturi de maestra Olga Tudorache. Scrisa in ianuarie 2004, "Portretul Doamnei T" este a treia piesa semnata de Ana-Maria Bamberger pentru Olga Tudorache, dupa "Noiembrie" si "Peste cu mazare".
Am interpretat un rol greu, pentru ca este un rol in care trebuie sa asculti si cel