Cel mai bun restaurant din lume, cel putin potrivit specialistilor in domeniu, elBulli, din Spania, isi inchide portile pentru doi ani, intre 2012 si 2013.
Restaurantul, care are trei stele Michelin, va lua o pauza pentru ca bucatarul-sef, Ferran Adria, cunoscut pentru stilul sau inovator si promovarea asa-numitei bucatarii moleculare, sa poata scrie o enciclopedie cu toate retetele sale, pentru care a devenit faimos in toata lumea, relateaza Reuters.
Timp de patru ani la rand, elBulli a fost votat cel mai bun restaurant din lume in topul S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants, realizat de Restaurant Magazine.
Ferran Adria foloseste cercetarile stiintifice pentru a gasi noi metode si noi materii prime pentru a gati.
Astfel, pentru aproximativ 230 de euro de persoana, puteti manca creier de miel cu fructe de mare, de exemplu. Insa nu va grabiti sa va faceti rezevare: restaurantul nu mai are nici un loc disponibil in 2010, iar rezervarile pentru sezonul 2011 se dechid de abia in decembrie.
De altfel, restaurantul functioneaza doar intre lunile iunie - decembrie, in restul anului Adria si echipa sa lucrand in laborator la noi retete.
Cel mai bun restaurant din lume, cel putin potrivit specialistilor in domeniu, elBulli, din Spania, isi inchide portile pentru doi ani, intre 2012 si 2013.
Restaurantul, care are trei stele Michelin, va lua o pauza pentru ca bucatarul-sef, Ferran Adria, cunoscut pentru stilul sau inovator si promovarea asa-numitei bucatarii moleculare, sa poata scrie o enciclopedie cu toate retetele sale, pentru care a devenit faimos in toata lumea, relateaza Reuters.
Timp de patru ani la rand, elBulli a fost votat cel mai bun restaurant din lume in topul S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants, realizat de Restaurant Magazine.
Ferran Adria