Jucatoare din 7 tari – letonia (olga Tocko), Polonia (Maria Sadurek), Croatia (Jelena Alajbeg), Slovenia (Sonja Borovinsek), Serbia (Suzana Cebic si Mira Golubovici), Venezuela (Veronica Maria Gomez) si Romania (Ana Maria Berdila, Iuliana Cazamir, Ruxandra Danaila, Sabina Miclea, Daiana Muresan, Claudia Olariu, Nneka Onyejekwe, Mihaela Stanga, Andra Stresina, Alexandra Trica) – au pus umarul la realizarea celei mai mari performante a voleiului feminin romanesc in cupele europene de cand sistemul de desfasurare al Cupei Campionilor Europeni s-a schimbat si s-a transformat in Liga Campionilor. O competitie dominata de ani de zile de echipele din Italia, a caror suprematie este "deranjata" rar de cate vreo formatie din Franta, Spania sau Rusia, si care a ajuns acum in faza eliminarilor directe in care sunt angrenate cele mai bune 12 echipe de club din Europa.
Printre ele, in premiera in faza a doua a competitiei este – pentru a intelege mai bine, ca si cum Unirea Urziceni ar fi promovat in optimile Ligii Campionilor la fotbal – si campioana Romaniei, Metal Galati. Practic, cea mai buna echipa din voleiul romanesc din ultimii trei ani, perioada in care a cucerit toate trofeele interne.
Sistem diferit fata de fotbal
La volei, sistemul de desfasurare al Ligii Campionilor este diferit de cel de la fotbal. Din cele 13 echipe calificate in faza a doua, Federatia Europeana de Volei alege una care va fi organizatoarea Turneului Final de 4 ("Final Four"), ea urmand a fi calificata direct in aceasta faza. Astfel, raman 12 echipe care se lupta pentru celelalte trei locuri din Turneul Final. Practic, pentru a ajunge acolo vor fi doua tururi in care se va juca in sistem eliminatoriu, tur-retur, CSU Metal Galati urmand a juca cu Fenerbahce Istanbul. Alaturi de Metal si Fener, echipele aflate in aceasta faza a competitiei sunt VakifGunes TTelekom Istan