Cristian Demeter produce de trei ani cafea şi fiecare zi reprezintă pentru el o altă zi a cunoaşterii boabelor aromate.
PROFIL
Data naşterii. 20.05.1978, Timişoara
Studii. Liceul Nikolaus Lenau, Timişoara
Experienţă. De 3 ani producător de cafea
Familie. Căsătorit, o fetiţă de 10 luni.
Totul a început într-o zi în care Cristian s-a hotărât să meargă, împreună cu soţia sa, în Germania pentru a cumpăra cafea, ca să înceapă o afacere cu cafea verde. „Am avut o slăbiciune pentru cafea şi am vrut să fac ceva nou, original”, a spus Cristi. Drumul până la fabricarea cafelei nu a fost atât de simplu.
Credea că în Germania o să găsească un loc plin de cafea, însă spre surprinderea lor, nu a fost aşa. Acolo au fost nevoiţi să întrebe din om în om pentru a găsi boabele. „Până la urmă am găsit şi am avut ocazia de a-i cunoaşte pe unul dintre primii 10 importatori”, a spus Cristian. Unul dintre ei l-a luat pe Cristian sub aripa lui şi l-a iniţiat în tainele cafelei.
Drumul spre succes
Afacerea lui Cristian a început de la şase saci de cafea, care erau aduşi cu maşina din Germania. Dacă la început Cristi se gândea că o să facă afacere doar cu cafea verde, pe parcurs planurile s-au schimbat. Pasiunea pentru cunoaşterea cafelei a devenit atât de puternică, încât şi-a deschis o prăjitorie şi a început singur să înveţe despre tot ceea ce ţine de cafea.
„Nu e atât de uşor să faci cafea. Trebuie să studiezi continuu, fiecare reţetă de cafea trebuie să fie preparată într-un anumit fel”, a spus Cristi. Până să înveţe cum stă treaba cu prăjitul cafelei, timişoreanul a ars kilograme, însă tot nu s-a dat bătut. În tot ceea ce Cristi a realizat, un om l-a sprijinit tot timpul. Este vorba de soţia sa, Judit, care munceşte cot la cot cu el pentru ca afacerea să dea randament. Pe parcurs, Cristian Demeter a deschis şi o fi