Toţi cei şapte magistraţi doljeni sancţionaţi în urma eliberării infractorului Serghei Gorbunov au fost reintegraţi în sistemul judiciar. După un an de cercetări, anchetatorii nu au încă imaginea finală a celor întâmplate în cazul Gorbunov.
Instanţa supremă a admis recursul declarat de Marius Vlădoianu, fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, împotriva deciziei CSM care îl sancţionase cu excluderea din magistratură în controversatul caz Gorbunov. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, luni seară, acţiunea disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ca neîntemeiată.
Decizia este definitivă, astfel că Marius Vlădoianu va putea reveni la funcţia sa de procuror în cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. În urma investigaţiilor CSM, a reieşit faptul că procurorul Vlădoianu este cel care nu a atacat decizia Tribunalui Dolj de eliberare pe motive medicale a lui Serghei Gorbunov.
CITEŞTE ŞI: Un an cu pete negre pentru Justiţia din Craiova
Braşov: Procesul de la Deva al lui Gorbunov, din nou amânat
În februarie 2009 s-a descoperit că Gorbunov, suspect principal în crima şi jaful de la Braşov, condamnat la 15 ani de puşcărie, a reuşit să convingă judecătorii craioveni să-l elibereze temporar din penitenciarul de Maximă Siguranţă, pe motiv că suferă de glaucom. Anchetele ulterioare au arătat că tandemul: medicul legist al penitenciarului, procurorul Marius Vlădoianu şi judecătoarea Maria Nicola - a fost cel care l-a eliberat pe Gorbunov pentru trei luni.
Procurorul Vlădoianu este cel care, spre deosebire de alţi doi colegi de-ai săi, nu a făcut recurs împotriva cererii lui Serghei Gorbunov de a fi eliberat pentru efectuarea unei intervenţii medicale. Deşi alte două cereri de-ale deţinutului fuseseră respinse pe motiv că reprezintă pericol social, de data aceasta nici procurorul şi nici